miércoles, 3 de marzo de 2010

Situació actual “Alumínim!” a les escoles

Les escoles que participen en el projecte Alumínim són de Sant Boi de Llobregat i Barcelona:

CEIP MONTBAIG
CEIP ANTONI TÀPIES
PEDAGÒGIUM COS
ESCOLA SANT JOSEP-MONTSENY


En aquestres quatre escoles que estem treballant s’ha realitzat la fase de diagnosi del consum de paper d’alumini en els esmorzars dels seus alumnes. Aquesta etapa té l’objectiu de conèixer la situació actual de consum als diferents centres. Per a dur a terme aquesta fase inicial cada classe disposava de la fitxa 1, la qual ajuda al mestre/a a fer el seguiment durant dues o tres setmanes del nombre de nens/es que porten embolicat el seu esmorzar amb paper d’alumini.

A partir d’aquest període inicial comença la campanya “Alumínim!”, adaptant el tempo a cada escola.
  • Al CEIP Montbaig estan treballant el tema del reciclatge i els més grans han conegut la problemàtica del paper d’alumini dins del marc del seu projecte sobre els residus. A partir d’ara es realitzaran les diferents activitats preparades per a cada edat on es donarà a conèixer l’alumini a tota l’escola gràcies a la col·laboració dels alumnes de 6è. Cada classe té una paperera per recollir el paper d'alumini dels esmorzars, i ja han realitzat la fase de diagnosi (fitxa 1). 
 
  • Al Pedagògium Cos s’ha continuat amb el comptatge realitzat a la fase de diagnosi. A més, cada classe disposa d’una paperera per separar el paper d’alumini consumit, el qual al final de la setmana es pesa per saber-ne la quantitat (utilitzant la fitxa 2) i dur així un control de l’evolució del consum. A la ESO estan guardant tot el paper d’alumini que acumulen, queda pendent  veure quina sortida li donarem. Hi haurà un grup d’alumnes d’Educació Secundària encarregats de transmetre la campanya “Alumínim!” a la resta de companys/es.  

  • Al CEIP Antoni Tàpies acaben de rebre les activitats preparades per a introduir la temàtica del paper d’alumini a l’escola i poder començar a treballar la campanya Alumínim!. Per Nadal els alumnes van rebre com a regal del tió un boc’n’roll. Ja han fet la diagnosi inicial sobre el consum d’alumini (fitxa 1).


    • Al Col.legi Sant Josep-Montseny ja s’ha realitzat la fase de diagnosi igual que a la resta d’escoles (fitxa 1), i estan pendents de rebre el material didàctic de la campanya. Han rebut contenidors d’envasos per el pati per part de l’Entitat de Medi Ambient. L'escola alhora forma part d'Agenda 21 escolar. Properament definirem les activitats de la campanya, en la qual hi estaran inclosos activament els alumnes de tots els cursos.
       

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario